BUCHET DE ACATISTE ALE MAICII DOMNULUI PDF

Elena Devautour is on Facebook. Join Facebook to connect with Elena Devautour and others you may know. Facebook gives people the power to share and. PRO TV, StirileProTV, Bizim Yol, Reverie, Craciun Fericit, Marcela Fota Oficial, Lorenna, Irina Loghin Oficial, Buchet de frezii, Buchete de flori, ALOE. Ghiorghiu Mariana-Mirela is on Facebook. Join Facebook to connect with Ghiorghiu Mariana-Mirela and others you may know. Facebook gives people the .

Author: Yolkis Mektilar
Country: Ecuador
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 19 July 2009
Pages: 38
PDF File Size: 11.70 Mb
ePub File Size: 20.21 Mb
ISBN: 773-5-73707-532-6
Downloads: 41785
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Magrel

Biserica Sfanta Treime a fost folosita si ca depozit. Inin manastirea Rudi au venit si s-au asezat trei calugari: Familia Bogus a fost inmormantata pe teritoriul schitului parasit aoe calugarite in In au inceput lucrarile de reconstructie a manastirii.

Manastirea Sihastria Rarau: Acatiste Ortodoxe Audio Gratuite

La varsta de 62 ani se trece si el din viata. Planul bisericii este treflat, avand grosimea peretilor de aproape un metru. Drumul spre acest lacas sacru serpuieste printre peisajele incantatoare de pe malul Bulboacei, un afluent al Nistrului.

Manastirea se afla in mijlocul landsaftului pitoresc Rudi-Arionesti, nu departe de Nistru — la o distanta de 15 kilometri de oraselul Otaci. Manastirea Rudi — numita uneori si Manastirea Rughi — este asezata pe cursul unui rau ce strabate, prin mijloc, padurea ce se intinde pe un mare petic de pamant.

Averea locasului sfint a fost confiscata, iar calugarii s-au refugiat pe la alte manastiri.

  ISO 17292 PDF

10.000 de credincioși și 4 ierarhi, la sfințirea catedralei din Suceava

Ghid biserici din Republica Moldova. Dupa aceasta in manastire s-a instalat casa de copii, iar mai tarziu complexul monastic a fost transformat in spital vuchet ftiziatrie pentru copii, avand si o scoala. In perioada celui de-al doilea razboi mondial manastirea a fost carmuita de staretul Ioachim Barbus, sub ascultarea caruia se aflau 30 de calugari.

In anulcu binecuvintarea episcopului Inochentie de la Husipe mosia fratilor Andronachi si Teodor Rudea si cu sprijinul financiar al negustorului Donciul df Movilau Podolia a fost construita o biserica de piatra cu hramul Sfanta Treime, in stil moldovenesc.

Pe peretele stang al nartexului din biserica se mai gaseste inca o inscriptie funerara: Anulluna iunie in ziua 1. Din formularul bisericii Sfanta Treime a schitului Rudi, din dojnuluicitim: Dimensiunile generale ale bisericii nu sunt mari: In timp, complexul monastic a fost abandonat. Tinda se afla in partea sudica a bisericii. Inaltimea peretilor din afara e de 9 m, iar turla cu crucea are 20 m.

In arhipastorul Benedict al Chisinaului a fost silit de sovietici sa inchida manastirea Rudi. Acest fapt a fost consemnat, in limba slavona, intr-o inscriptie care donnului pastrat pana in prezent: Cele trei abside sunt ornamentate cu arcaturi, in care, dupa traditia moldoveneasca veche, se pictau chipurile sfintilor.

Slujire arhierească la hramul Catedralei din Suceava

Dar, ca o pedeapsa pentru faradelegile comise, in moare subit fiica lui Bogus, Anastasia, iar peste un an se stinge cealalta fiica, Ana. Manastirea Rudi este locul unde simpletea, bunatatea si credinta coexista. A luat cu forta livada, via, pasunile, prisaca. In interior pronaosul este despartit de naos printr-un perete sustinut de doi stalpi puternici, avand forma rotunda.

  BIRKHOFF ALGEBRA MODERNA PDF

Slujire arhierească la hramul Catedralei din Suceava | Doxologia

Arhitectura bisericii din Rudi are un caracter bine pronuntat al bisericilor moldovenesti din veacul al XVI-lea. Manastirea Rudi isi reia activitatea la 24 octombrieprin straduinta arhimandritului Visarion Puiu, a fost aprobata restaurarea ei. Biserica ramasa de la schitul Rudi a fost inchisa in prin decizia autoritatilor eparhiale si a fost data sub supraveghere parohiei din satul Rudi de Jos.

Contact Form Powered By: Spitalul a fost evacuat in si pana in manastirea a ramas pustie. Mai tirziu, proprietar devenind un oarecare Mihail Rosea, ruda apropiata a lui Bogus, a fost transformata in locuinta pentru servitori.

Alaturi de el se afla mormintele fiicelor sale. Usile si ferestrele cu pervazuri semicirculare nu poarta urme de profilare gotica. Dintre toate bisericile Basarabiei au pastrat aceste profuuri numai usile si ferestrele bisericii Sfantul Dumitru din Orhei, zidita de Vasile Lupu, si ale paraclisului din cetatea Hotinului. Casele domnhlui ruinat si s-au distrus, ramanand marturie doar temeliile lor, un arc de piatra, pe unde era poarta schitului, si biserica dezvelita complet.